неділя, 18 лютого 2018 р.

Як придумати маленьку казку про тварин?

Як придумати маленьку казку 
про тварин? 
У школі  іноді дають домашнє завдання дітям - придумати казку. З цією проблемою дитина звертається до батьків. Не всі дорослі можуть швидко скласти чарівну історію. Вони звертаються до знайомих і друзів з таким проханням: «Допоможіть придумати казку про тварин!» 
Щоб скласти історію, досить зробити кілька кроків. 

Крок 1. Вибрати головного героя.
 Можна придумати йому ім'я, наділити індивідуальними рисами характеру або зовнішності.
 Крок 2. Визначитися з місцем дії. 
Якщо головний герой - домашня тварина, то і проживати він повинен на обійсті або в будинку. Лісовий звір мешкає в лісі, має свою нору (барліг). Можна коротко описати його будні. 
Крок 3. Відбувається конфлікт або розгортається певна ситуація.
 Герой під час кульмінації казки потрапляє в незвичні умови. Він може зустрітися з іншим персонажем, відправитися в подорож або гості, знайти що-небудь незвичайне на своєму шляху. Саме тут, в незвичній ситуації, проявляються яскравіше риси характеру героя казки. Він може змінитися на краще, якщо був злим. Або прийти на допомогу, якщо спочатку був позитивним героєм.
 Крок 4. Завершення казки - підведення підсумків.
 Герой повертається в звичний стан, але вже іншим. Якщо був конфлікт, персонаж усвідомив, помирився, подружився з іншими тваринами. Якщо їздив в подорож, дізнався правила руху, побував у різних країнах, привіз подарунки для друзів. Якщо відбувалося чари, то варто описати, як воно вплинуло на героя або навколишній світ.


Немає коментарів:

Дописати коментар