середа, 29 вересня 2021 р.

5 порад для покращення техніки читання

 

      Часто діти схильні думати про читання, як про рутинне заняття. Вони вважають, що це те, що вони повинні робити для школи або щоб догодити своїм батькам, але не для отримання задоволення. Чим швидше ми змінимо такий спосіб мислення, тим швидше це принесе свої плоди. 

1. Краще менше, але частіше. Вчені довели, що техніка читання розвивається, коли читати по 5-10 хвилин, але якомога частіше.

2. Читання повинно бути задоволенням. Процес читання має бути приємний і легкий. Для цього використовуємо прийом "читання з пальчиком" : дорослі читають текст зі  своєю швидкістю, а дитина слідкує пальцем. Дитина не повторює, не проговорює, просто слідкує. Повірте, через деякий час відбудеться якісний стрибок в техніці читання вашої дитини.

3. Читаємо те, що знаємо напам'ять. Якщо дитина не зовсім добре читає , їй важко читати новий текст, у неї відпадає охота до читання. Хай читає відомий текст, і отримує задоволення від читання.

4. Читайте разом.  Дітям набагато цікавіше читати, коли вони читають з батьками. Відмінний спосіб поділитися обов’язками з читання полягає в тому, щоб дитина читала одну сторінку, а ви – наступну. Читайте виразно і з правильною інтонацією. Використовуйте емоції і хвилювання в своєму голосі, і незабаром Ваша дитина буде читати так само.

5. Правильно вибирайте книги. Вибирайте книги, які подобаються і цікаві саме дитині, а не вам. Книжкова історія – це простий спосіб відслідковувати, які книги діти вже прочитали. Вони також можуть дати загальне розуміння того, що дитина думає про книгу. Через деякий час вона буде знати своїх улюблених авторів і які типи книг їй подобаються найбільше.

Немає коментарів:

Дописати коментар