понеділок, 11 вересня 2017 р.

Як допомогти дитині впоратися з труднощами

Декілька порад батькам, щоб допомогти дитині впоратись з труднощами, зберегти віру в свої сили та зміцнити бажання “добре вчитися” .

Порада 1 : “Не бий лежачого”.
Суть цієї поради в тому, що ви, батьки розуміли, що “двійка”- це достатнє покарання для дитини. Тому не варто двічі карати за одні й ті самі помилки. Оцінку своїх знань дитина вже одержала, а вдома від батьків очікує спокійної допомоги. 
Порада 2 : “Знайте міру”
Суть : щоб позбавити дитину недоліків, робіть не більше, як одне зауваження на хвилину. Інакше, дитина не зрозуміє, чого ви від неї чекаєте.
Порада 3 : “За двома зайцями поженешся, ні одного не впіймаєш”
Суть : порадьтеся з дитиною і почніть з ліквідації тих труднощів, які для неї більш значущі. Якщо ви візьметесь за все разом, у дитини просто не вистачить сил та енергії справитись з таким навантаженням.
Порада 4 : “Хвалити – виконавця, критикувати виконавця”
Суть : при аналізі виконання якогось завдання наголошувати на неправильне виконання, неохайне письмо, але ні в якому разі не називати дитину неохайним, нерозумним.
Порада 5 : “Такий єдиний”
Суть : оцінюючи успіхи дитини, не порівнюйте її з іншими дітьми. Адже кожна дитина – індивідуальність ; одне і те саме завдання кожний виконує по своєму . Щось робить краще, щось гірше. В цьому і є неповторність кожної дитини.
Порада 6 : “Похвала”
Суть : не скупіться на похвалу. Хвалити дитину треба весь час, навіть за невеликі успіхи. Дитина завжди чекає похвали, а коли її отримує у неї  з`являється впевненість в своїх силах, здібностях, виникає бажання зробити краще і більше.
Порада 7 : “Острівець успіху”
Суть : виділяйте в морі помилок острівець успіху. Навіть, якщо ви бачите, що завдання або прохання виконанно погано , знайдіть, за що можна подякувати або похвалити дитину.  

Немає коментарів:

Дописати коментар